Penne arrabiata s příběhem panchety
Asi se mnou budeš opičko souhlasit, že v jednoduchosti je krása. Neboli jak říká jeden náš „oblíbený“ kolega „Méně je někdy více“. Nahlížejme tedy takto i na tento recept. Prostě 3 základní ingredience a je to. K přípravě budeme potřebovat (na 4 porce): 400g Penne ( prosím nějaké kvalitní, ne Tesco Value ), 400g pasírovaných rajčat, 250 g panchety, 2 stroužky česneku, 1 feferonku, pár lístků bazalky, hrst petrželové natě a samozřejmě olej extra virgin. Postup: Penne uvaříme v osolené vodě. Na pánvi si na oleji extra virgin orestujeme najemno nakrájenou feferonku ( předem zbavenou semínek) a česnek. Určitě dodržte toto pořadí, protože feferonka tam potřebuje být trochu déle něž česnek. Poté přidejte drobně nakrájenou panchetu a na závěr najemno nakrájenou bazalku a petrželovou nať. Pak přidáme pasírovaná rajčata a promícháme s ingrediencemi na pánvi. Takto připravenou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami. Při použití jedné feferonky je chuť příjemně pikantní, ale ne moc pálivá, aby nepřehlušila chuť panchety. Dobrou chuť!