Jídlo

Publikováno 18. června 2015 | Honza

0

Penne arrabiata s příběhem panchety

Asi se mnou budeš opičko souhlasit, že v jednoduchosti je krása. Neboli jak říká jeden náš „oblíbený“ kolega „Méně je někdy více“. Nahlížejme tedy takto i na tento recept. Prostě 3 základní ingredience a je to. K přípravě budeme potřebovat (na 4 porce): 400g Penne ( prosím nějaké kvalitní, ne Tesco Value ), 400g pasírovaných rajčat, 250 g panchety, 2 stroužky česneku, 1 feferonku, pár lístků bazalky, hrst petrželové natě a samozřejmě olej extra virgin. Postup: Penne uvaříme v osolené vodě. Na pánvi si na oleji extra virgin orestujeme najemno nakrájenou feferonku ( předem zbavenou semínek) a česnek. Určitě dodržte toto pořadí, protože feferonka tam potřebuje být trochu déle něž česnek. Poté přidejte drobně nakrájenou panchetu a na závěr najemno nakrájenou bazalku a petrželovou nať. Pak přidáme pasírovaná rajčata a promícháme s ingrediencemi na pánvi. Takto připravenou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami. Při použití jedné feferonky je chuť  příjemně pikantní, ale ne moc pálivá, aby nepřehlušila chuť panchety. Dobrou chuť!

Budeme rádi za sdílení... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Tags: , , , , , ,


O autorovi



Na začátek ↑