Těstoviny s mletým hovězím
Mám zde jeden recept nejen pro opičku Kiki.
Co budeme potřebovat:
- kvalitní těstoviny(nešetříme, doporučuji Italské)
- mleté maso (2/3 hovězího, zbytek vepřové – množství dle potřeby)
- sušená rajčata ( 1 sklenka)
- beraní rohy (dle libosti můžeme přidat palivé nebo nepálivé)
- kvalitní bylinky
- parmazán (dle chuti)
- olivový olej (samozřejmě že pannenský)
- jarní cibulka ( 2 cibulky, střední velikost)
- česnek (2 stroužky)
Příprava:
Začínáme vařit těstoviny. Do hrnce přidáme sůl a dvě polévkové lžíce olivového oleje (s tímto postupem mám dobré zkušenosti). Mezi tím si připravíme na jemno nakrájenou cibulku a rozmačkáme česnek. Nyní se dáme do přípravy masa. Maso osolíme a okořeníme pepřem a bylinkami použil jsem domácí směs pro tento účel koupenou v Itálii – oregáno, česnek, paprika….) přidáme česnek a maso důkladně promícháme.Na pánvičku dáme trochu olivového oleje, který necháme rozehřát a vložíme na pánev cibulku. Tu necháme lehce osmahnout a přidáme mleté maso. Maso děláme dle potřeby tak dlouho, dokud nebude mít dobrou chuť. Mezi tím se nám uvařili těstoviny, vodu slijeme a propláchneme studenou vodou.Pokračujeme v přípravě masa. Jakmile maso dostává správnou barvu přidáme do masa sušená rajčata a beraní rohy, vše důkladně promícháme a doděláme. Pokud máme kvalitní mleté maso celá tato příprava nám nezabere více jak 15 minut. Když máme maso hotové přidáme na pánvičku uvařené těstoviny a vše společně promícháme a necháme cca 2 minuty dodělat. Jídlo je téměř hotové, můžeme servírovat na talíř a na závěr přidáme na jídlo čerstvě nastrouhaný parmazán nebo hoblinky parmazánu…..dobrou chuť
PS: tento recept není pro L. Hrušku a jeho divné příznivce
Smh