Jídlo mlete

Publikováno 17. dubna 2015 | Pavel

0

Těstoviny s mletým hovězím

Mám zde jeden recept nejen pro opičku Kiki.

Co budeme potřebovat:

  • kvalitní těstoviny(nešetříme, doporučuji Italské)
  • mleté maso (2/3 hovězího, zbytek vepřové – množství dle potřeby)
  • sušená rajčata ( 1 sklenka)
  • beraní rohy (dle libosti můžeme přidat palivé nebo nepálivé)
  • kvalitní bylinky
  • parmazán (dle chuti)
  • olivový olej (samozřejmě že pannenský)
  • jarní cibulka ( 2 cibulky, střední velikost)
  • česnek (2 stroužky)

Příprava:

Začínáme vařit těstoviny. Do hrnce přidáme sůl a dvě polévkové lžíce olivového oleje (s tímto postupem mám dobré zkušenosti). Mezi tím si připravíme na jemno nakrájenou cibulku a rozmačkáme česnek. Nyní se dáme do přípravy masa. Maso osolíme a okořeníme pepřem a bylinkami  použil jsem domácí směs pro tento účel koupenou v Itálii – oregáno, česnek, paprika….) přidáme česnek a maso důkladně promícháme.Na pánvičku dáme trochu olivového oleje, který necháme rozehřát a vložíme na pánev cibulku. Tu necháme lehce osmahnout a přidáme mleté maso. Maso děláme dle potřeby tak dlouho, dokud nebude mít dobrou chuť. Mezi tím se nám uvařili těstoviny, vodu slijeme a propláchneme studenou vodou.Pokračujeme v přípravě masa. Jakmile maso dostává správnou barvu přidáme do masa sušená rajčata a beraní rohy, vše důkladně promícháme a doděláme. Pokud máme kvalitní mleté maso celá tato příprava nám nezabere více jak 15 minut. Když máme maso hotové přidáme na pánvičku uvařené těstoviny a vše společně promícháme a necháme cca 2 minuty dodělat. Jídlo je téměř hotové, můžeme servírovat na talíř a na závěr přidáme na jídlo čerstvě nastrouhaný parmazán nebo hoblinky parmazánu…..dobrou chuť

PS: tento recept není pro L. Hrušku a jeho divné příznivce

Smh

Budeme rádi za sdílení... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Tags: , , , , ,


O autorovi



Na začátek ↑