Warning: A non-numeric value encountered in /DISK2/WWW/rumovydenik.cz/www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 51
Warning: A non-numeric value encountered in /DISK2/WWW/rumovydenik.cz/www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52
Warning: A non-numeric value encountered in /DISK2/WWW/rumovydenik.cz/www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 53
Warning: A non-numeric value encountered in /DISK2/WWW/rumovydenik.cz/www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 54
Warning: A non-numeric value encountered in /DISK2/WWW/rumovydenik.cz/www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 55
Warning: A non-numeric value encountered in /DISK2/WWW/rumovydenik.cz/www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 56
Warning: A non-numeric value encountered in /DISK2/WWW/rumovydenik.cz/www/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 57
Jídlo
Publikováno 24. dubna 2015 |
Jirka
Těstoviny se zeleninou a chorizem
Na tyto těstoviny vám stačí minimum ingrediencí, chorizo příjemně pálí, zelenina zase celé jídlo osvěží. Příběh si do receptu dosaďte sami.
Na 4 porce potřebujete: 500 g těstovin (doporučuji značku Barilla – toto není reklama:), 2 stonky řapíkatého celeru, 1 velkou mrkev, >200 g choriza, 100 g parmezánu, 50g pecorina, hrst čerstvé bazalky, sůl, pepř
Postup: Pánev rozpalte a dejte na ni opékat chorizo nakrájené na co nejmenší kousky. Až chorizo pustí tuk, přidejte k němu mrkev pokrájenou na půlkolečka a řapíkatý celer na plátky. Oheň stáhněte a směs opékejte, dokud nebude zelenina měkká. Těstoviny uvařte al dente, smíchejte je se směsí a s parmezánem nastrouhaným na jemno. Na pánvi vše prohřejte, aby se parmezán rozpustil a vše propojil, dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou bo nějakou jinou trávou a posypané pecorinem. Dobrou chuť opičko Kiki, ať jsou pěkné fošny!
Tags: chorizo, mrkev, opička Kiki, řapíkatý celer, tagliatelle, těstoviny